CULINAIR
TEKST PETER EBERSON BEELD STEFAN KOOPMANS
Drukke paasperiode bakkerij Broekmans
‘BIJ PASEN HOORT EEN ONTBIJT MET
dienst van het familiebedrijf maken zich op voor een drukke week. Pasen staat voor de deur en dat is traditioneel
“We zorgen dat mensen
met Pasen kunnen genieten
van al het lekkers dat onze
Voilà
47
VERSE, LUXE BROODJES’
De geur van vers brood overheerst in de bakkerij van de familie Broekmans in Panningen. De 24 bakkers in
de drukste tijd van het jaar voor bakkerij Broekmans.
“Stil zitten is er even niet bij”, zegt Thijs
Broekmans (62) , de vierde generatie in
het familiebedrijf. Over een week is het
Pasen en dat betekent voor heel veel
mensen de start van het voorjaar. “We merkten
vorig jaar al tijdens corona dat Pasen met
familie thuis uitgebreid wordt gevierd met
een paasontbijt of -brunch. Dit jaar merken
we ook de grote belangstelling voor het feest
in huiselijke kring”, zegt Thijs Broekmans.
Om aan de wensen van de klanten te
voldoen,
wordt in de bakkerij aan de
Maasbreeseweg
in Panningen volop
gebakken
in de aanloop naar Pasen. Luxe,
gevlochten
broodjes, croissants volgens
een origineel familierecept, vlaaien, luxe
broden,
paasbroden, maar ook chocolade
eieren en paashazen uit eigen atelier.
Als het werk voor de bakkers er ’s morgens
vroeg op zit, gaan de verse broodjes en broden
naar de 20 winkels van het 150 jaar oude
familiebedrijf verspreid over Noord-Limburg
en Brabant.
Thijs Broekmans en zijn vrouw Caroline vormen
met hun drie kinderen Hélène, Nicole en
Bram inmiddels de vierde en vijfde generatie
bakkers van de familie Broekmans. Het was
Hendrik Broekmans die in 1871 in Panningen
een bakkerij begon. In de regio Panningen
is de naam Broekmans nu anderhalve eeuw
verbonden aan de bakkerijtraditie. Hélène:
“Voor ons staat kwaliteit voorop. Elke ochtend
bakken we 30 tot 40 verschillende soorten
vers broden en broodjes. Met natuurlijke
grondstoffen. Als bakker ben je continu bezig
om de kwaliteit in de gaten te houden, omdat
grondstoffen niet altijd exact hetzelfde zijn.
Elke ochtend schaven onze bakkers aan het
product om de beste kwaliteit te leveren. “We
zorgen dat mensen met Pasen kunnen genieten
van al het lekkers dat onze bakkers maken.
We maken onze slogan ‘Lang leve lekker’
ook echt waar”, besluit Thijs Broekmans.
bakkers maken”
www.bakkerijbroekmans.nl