SuperVers
in Greenport
Venlo.
Deze week rollen ze voor het eerst van de band: Knispervers
gesneden groenten die binnen enkele uren in supermarkten door
het hele land zullen liggen. Het is een spannend moment voor Frank
Hessing, directeur van Hessing SuperVers en de tweede generatie
in het familiebedrijf. ‘Ik denk niet dat mijn vader dit had kunnen
bedenken, toen hij in 1968 het idee kreeg om groenten voor de soep
en de boerenkool vast voor te snijden. Maar ik weet zeker dat hij
het mooi had gevonden.’ Een gesprek over de modernste Groente
VersFabriek van Europa.
‘In de afgelopen weken is alles hier getest, getest en nog eens getest
door het fantastische team van pioniers dat zich al maanden een slag in
de rondte werkt. Nu gaan we ‘voor het echie,’ legt Frank uit. ‘Vanaf deze
week gaan we verder opschalen. We produceren straks meer dan zeven
miljoen verpakkingen per week. Zo blijven de schappen het hele jaar door,
zeven dagen per week, gevuld. Van kant-en-klare gesneden groenten en
fruit, tot aan verspakketten en complete maaltijdsalades; supergezond én
supermakkelijk. We zoeken ook nog collega’s.’
Fijne werkplek.
‘Dat is het mooie van iets helemaal nieuws bouwen’, zegt
Frank. ‘Je kunt alles wat je op andere plekken hebt geleerd
nu in de praktijk brengen. We hebben daarbij niet alleen
gekeken naar dingen als efficiency en techniek. Ik wilde
vooral ook dat dit een plek zou worden waar het fijn is om
te werken. Daar hebben we ook echt specialisten voor
ingehuurd. Neem bijvoorbeeld ons SuperCharge Café, de
plek waar iedereen pauzeert.
Gratis sla bij de lunch.
In de keuken worden dagelijks onder andere verse soep,
wraps en lekkere broodjes gemaakt. Ook staat er een
grote saladebar in het café. ‘Daarvan mag iedereen die
hier werkt gratis pakken voor de lunch’, vertelt Frank. ‘Het
motto van Hessing is brenger van gezondheid. Nou, dan
moeten we dat onze eigen mensen ook aanbieden vind
ik.’ Medewerkers van Hessing kunnen in de SuperVers
webshop ook elke dag verse groenten en fruit met
hoge korting kopen. Frank: ‘Wij maken hier gezonde
Strategische ligging.
Maar waarom dan nu de keuze voor Venlo, zo ver weg?
Frank: ‘Horst aan de Maas, om precies te zijn. De fabriek ligt
op Greenport Venlo, in de Gemeente Horst aan de Maas. Dit
is een prachtige plek met een internationale oriëntatie en veel
teelgebieden in de omgeving, voor ons natuurlijk belangrijk
vanwege de aanvoer van verse groente. En een hele
strategische plek als je bedenkt dat de fabriek waar we ons
fruit snijden in Schwalmtal ligt, vlak over de grens. We hadden
al vestigingen in Belfeld en Helmond, dus zo groot is de stap
niet. De collega’s van die locaties komen in de loop van dit
jaar ook naar hier.’
2028: CO2-neutraal.
‘Wat ook meespeelde in de keuze is dat we hier de
mogelijkheid hadden om een hele duurzame fabriek neer te
zetten. Op ons dak liggen 12.000 zonnepanelen. We zijn bezig
met windenergie en het steeds verder terugbrengen van ons
watergebruik. Dat doen we in goed overleg met deskundigen
uit de buurt. We kijken ook naar de meest duurzame
verpakkingen. Ons doel is dat heel Hessing in 2028 CO2-
neutraal is. En ja, dat is ambitieus. Maar dat mag ook. We
werken met een vers natuurproduct. Dan mogen we ons ook
extra verantwoordelijk voelen voor die natuur.’
Heb jij de
skills voor
SuperVers?
SuperVers betekent snel schakelen,
voorop willen blijven lopen en kritisch
zijn op de kwaliteit die we leveren.
Past dat bij jou? We zoeken nog
collega’s voor de modernste
Groente VersFabriek van Europa.
Bij Hessing Greenport Venlo
zijn wij o.a. op zoek naar…
Teamleider Productie 32/38 uur
Storingsmonteur 32/38 uur
Operator 32/38 uur
Maintenance Engineer 32/38 uur
Systeembeheerder 32/38 uur
Bekijk alle vacatures of solliciteer
op werkenbijhessing.nl
Bekijk de serie
Stappen maken.
Stappen maken.
Denkt even na. ‘En misschien heeft het ook te maken met
dat we een familiebedrijf zijn. Een bedrijf is zo goed als de
mensen die er werken. Als je hier goed bent, word je er
snel uitgepikt. Neem Koen. Hij kwam een paar jaar geleden
binnen op de verkoop binnendienst en deed het daar
hartstikke goed. Nu is hij Commercieel Manager Export
en verantwoordelijk voor een miljoenenomzet. Of Gracjan.
Hij startte een jaar of wat geleden als Inpakker en is nu
maken, dat zit ook echt in het DNA van Hessing. Wat
precies je opleiding is, maakt me dan een stuk minder
uit dan wie je bent en hoe je je werk doet. Dat geldt voor
vaste mensen, maar ook voor arbeidsmigranten of tijdelijke
krachten. We behandelen iedereen hetzelfde en willen
goede mensen graag aan ons binden. En ja, dan kun je hier
ook goed verdienen.’
In de boerenkool geboren.
Nog even over dat familiebedrijf. Dat startte in 1968
ongeveer aan de andere kant van het land? ‘Klopt, in
Langedijk, in de kop van Noord-Holland om precies te zijn.
In het schuurtje achter ons huis begon mijn vader met
een snijmachine en een goed idee. Ik ben letterlijk in de
boerenkool geboren. En heb er daarna in de weekenden
ook heel veel van ingepakt.’
“Gezond eten is hier een makkie.
verse producten die ik regelmatig
meeneem uit de SuperVers Shop.”
Elke dag scherp zijn.
Waarom vindt Frank het zo belangrijk dat het bedrijf goed
is voor zijn mensen? ‘Kijk, ik zal er niet omheen draaien: Er
wordt hard gewerkt hier. Dat heb je bij een versproduct. De
klant wil zijn salade straks net zo vers uit het schap pakken
als dat-ie hier de deur uitgaat. Vers blijft alleen vers als we
er allemaal bovenop zitten. Letterlijk: Onze producten gaan
van krat naar schap binnen 24 uur. Daar moet je scherp
voor zijn en snel kunnen schakelen. Je kunt hier echt de
boel niet een dagje laten sloffen. Bij ons werken mensen die
het leuk vinden om die wedstrijd, alles vers de deur uit, elke
dag samen te spelen. Geeft wel een kick hoor, als dat elke
keer lukt. Maar daar mag dan ook iets tegenover staan.’
“SuperVers is super dynamisch.
Met elkaar zetten we alles op alles
om onze producten zo vers mogelijk
in de schappen te krijgen.”
2023
Sleuteloverdracht Hessing Greenport Venlo door
Frank van de Ven van Bouwbedrijf Van de Ven (l)
aan Frank Hessing (r)
De wereld van vers is dynamisch en vooral super relevant.
Dat biedt heel veel mogelijkheden om door te groeien.
1968
Vader Jan snijdt
de eerste groente
achter zijn huis.
Kim Gieling
Brand & Communications Manager
Luis Wijman
Operations
Manager
kwaliteitsproducten waar we trots op zijn. Via de webshop
kunnen onze medewerkers hier zelf ook van genieten.’
Productieleider Verspakketten. Hij stuurt 80 mensen aan.
Dat vind ik mooi. Je kunt hier in korte tijd flinke stappen
Thuis zijn ze ook heel blij met alle