Op de werkvloer
‘De sfeer in de reclames van Mora
hebben wij ook op de werkvloer’
Tekst: Jeffrey Steijns
Beeld: Jean-Pierre Geusens
Frikandellen, kroketten of vegetarische
bitterballen voor in de frituur,
oven of airfryer — de talloze mogelijkheden
voor een avondsnack of
een borrelhapje zijn ons tegenwoordig
niet vreemd. Minder bekend
is het feit dat een groot deel van
deze snacks uit onze eigen provincie
komen: om precies te zijn uit de
fabriekshallen van MORA aan de
Beatrixhaven in Maastricht.
“We maken hier heel veel producten
van MORA, maar tegelijkertijd ook
andere bekende en minder bekende
merken die je vaak in de supermarkt
of cafetaria tegenkomt, zoals Van
Dobben, Kwekkeboom en private
label merken”, vertelt Site Manager
Madelon Hermes-Mies. “We zijn
onderdeel van Van Geloven en
produceren hier in totaal zo’n
zeshonderd verschillende
eindproducten, waaronder steeds
meer vegetarische snacks. We
werken hier op een groeilocatie
en zijn dan ook altijd op zoek naar
nieuwe mensen — naar operators,
maar bijvoorbeeld ook medewerkers
technische dienst, kwaliteitsdienst
en logistieke medewerkers.”
Hoeveel werknemers telt de
werkvloer op dit moment?
“We hebben vierhonderd mensen in
dienst, en honderd flexkrachten.
Het personeel werkt altijd in
teams op de werkvloer, wat ervoor
zorgt dat de saamhorigheid en de
loyaliteit heel hoog is. We vormen
echt een gemoedelijke en hechte
club. De sfeer in de c ommercials
van Mora hebben wij ook op de
werkvloer. We zijn eensgezind en
willen samen ons doel bereiken:
het bedienen van de klant op
een voedselveilige en -waardige
manier.”
Wat zijn de voordelen van werken
bij een snackfabrikant?
“Het leukste is de innovatie van
nieuwe producten: wordt er iets
nieuws ontwikkeld, bijvoorbeeld een
vegetarische snack, dan zij wij de
eersten die het zien nog voordat het
in de winkel ligt. Dat is heel gaaf en
het geeft ons ook een gevoel van
trots. Tegelijkertijd geven onze
werk nemers aan dat ze het werk
uitdagend en de opleidingsmogelijkheden
heel prettig vinden.
We hebben namelijk een eigen intern
opleidingsinstituut, de Snackademy,
waar medewerkers bijvoorbeeld
e-learning cursussen kunnen
volgen en training op de job kunnen
krijgen. Die mogelijkheden zijn voor
ons vanzelfsprekend. We zijn een
organisatie met allerlei A-merken die
nog steeds aan het groeien zijn, wat
ons bovendien in staat stelt om onze
medewerkers toekomstzekerheid te
bieden. Werk je naar behoren en wil je
vooruit, dan doen we er alles aan om
jou te laten slagen.”
26 april 2022
Madelon Hermes-Mies
Functie: Site Manager
bij Van Geloven in Maastricht
Werk bestaat in allerlei soorten en maten. In de rubriek ‘Op de werkvloer’
nemen we een kijkje bij Limburgse bedrijven en vragen we werknemers
naar hun leukste uitdagingen. Deze keer: Madelon Hermes-Mies,
Site Manager bij Van Geloven in Maastricht.
Waar haal jij zelf het meeste plezier uit?
“Het klinkt cliché, maar de mensen in de fabriek zijn
onze belangrijkste asset. Aandacht voor elkaar vind
ik dan ook heel belangrijk. Ik loop regelmatig de
werkvloer op om een praatje te houden en te vragen
hoe het met iedereen gaat. Ik ben zelf ooit begonnen
als productiemedewerker op de werkvloer, dus ik
weet welke vragen ik moet stellen om mogelijke
struikelblokken te ontdekken en mensen een stap
verder te helpen. Mensen zien groeien, of dat nou in
persoonlijke ontwikkeling is of in werkvreugde, geeft
ontzettend veel voldoening.”
Het is niet zo dat de snacks je inmiddels de neus
uitkomen?
“Nee, zeker niet! Het werk is ook gewoon hartstikke
interessant. Mensen weten vaak niet hoe het er in
een snackfabriek aan toegaat; ze hebben wel een
beeld van hoe een frikandel of kroket wordt gemaakt,
maar kunnen het vaak niet helemaal plaatsen. Het is
ook niet zo dat we in de kantine alleen maar zitten
te snacken, want we hebben ook allerlei gezonde
opties. Het fruit is zelfs gratis! Ik wil werkzoekenden
dan ook graag uitnodigen voor een bezoek aan de
fabriek. Neem een kijkje in de keuken, proef de sfeer
en ontdek de mogelijkheden. Operators op locatie
Maastricht ontvangen trouwens na hun proeftijd een
tekenbonus van €500,- bruto. Als dat niet interessant is?”
Voor meer informatie: www.werkenbijvangeloven.com
Madelon Hermes-Mies en een nieuwe collega.
“Werkzoekenden nodig ik graag
uit voor een bezoek aan de fabriek.
Neem een kijkje in de keuken,
proef de sfeer en ontdek de
mogelijkheden”
“Het werk is uitdagend en de
opleidingsmogelijkheden zijn heel prettig”