Werken in Limburg 5
Horecasector hapert richting het hoogseizoen
Wij zoeken gedreven
ENGINEERS
HBO of WO, bouwkunde en
werktuigbouwkunde.
Scan hier
Het hoogseizoen is aanstaande, maar personeelstekorten
spelen de horeca nog altijd
parten. Horecaondernemers wringen zich door
allerlei bochten om de roosters op tijd vol te
krijgen. Een hoger salaris voor werknemers lijkt
daarbij niet de oplossing. “Nederlanders zijn
niet happig op een kop koffie van 4,50 euro.”
Het aantal vacatures in de horeca
was al vóór de coronacrisis hoger
dan het gemiddelde, maar
vandaag de dag is het aantal
openstaande vacatures in de Limburgse
horeca- en evenementensector
liefst 106 procent hoger
dan een jaar eerder, blijkt uit
cijfers van Randstad. Afgelopen
kwartaal is het aantal vacatures
in de sector zelfs met 50 procent
gestegen, terwijl het aantal
mensen dat in deze sector naar
werk zoekt juist met 41 procent
is gedaald. Met name medewerkers
bediening of keuken,
koks, catering medewerkers en
horecamanagers zijn nauwelijks
nog te vinden.
De grootste groep horecawerknemers
is tussen de 20 en 25
jaar, gevolgd door de 25- en
30-jarigen, blijkt uit cijfers van het
Centraal Bureau voor de Statistiek.
Samen zijn ze goed voor 61 procent
van alle horecawerknemers.
Juist deze groep heeft de sector
(met name tijdens de coronacrisis)
verlaten voor een functie
elders, bijvoorbeeld bij de GGD
teststraten. Ook dertigers lijken
de horeca steeds te verlaten voor
een baan die hen meer in staat
stelt om vaker thuis te zijn, meer
vrije avonden te hebben en een
hoger salaris te verdienen.
Kortere openingstijden
Koninklijke Horeca Nederland
(KHN) constateert dat sommige
horecagelegenheden mede hierdoor
noodgedwongen meer dagen
sluiten of kortere openingstijden
moeten hanteren, al blijft
het volgens de bond afwachten
of deze problemen structureel
blijven. Werkgevers proberen op
allerlei manieren ervoor te zorgen
dat ze toch de roosters kunnen
vullen. Denk hierbij aan flexibelere
vacature-eisen, aantrekkelijkere
arbeidsvoorwaarden, hogere
salarissen en personeelsborrels
na sluitingstijd die met name
studenten als muziek in de oren
moeten klinken.
Werk-privébalans
Dirk Beljaarts, algemeen directeur
van KHN, denkt niet dat het
leeftijdsaspect een significante
rol speelt in het grote personeelstekort,
maar eerder de jaarlijks
stijgende groei van de sector in
combinatie met het achterblijvende
personeelsbestand. Meer
salaris ziet hij bovendien niet als
de enige oplossing. “Dan zouden
we ook moeten accepteren dat
een kop koffie 4,50 euro kost. Daar
zijn Nederlanders niet happig op.”
Meer aandacht voor een goede
werk-privébalans ligt volgens hem
meer voor de hand. “Wij stimuleren
horecaondernemers om een
op een met hun medewerkers
in gesprek te gaan over waar zij
behoefte aan hebben. Dat hebben
we in de laatste cao ook voor het
eerst concreet afgesproken.”