Slagerij Kusters
De enige zelfslachtende slager van Limburg
Slagerij Kusters is de enige en laatste slager in Limburg die zelf ook slacht.
Het ambacht is nu opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco.
De veehouderij, de slacht, de bewerking en de verkoop van vlees gebeurt allemaal nog op dezelfde plek. Dierenwelzijn, daar draait het met name om.
Onze missie is om de dieren op een zo diervriendelijk mogelijke manier door de hele keten te loodsen. Vanaf het moment dat ze geboren worden tot
aan het moment dat het vlees met de klant mee naar huis of naar het restaurant gaat. Roy Kusters kent zijn koeien en zij kennen hem. Ze kennen elkaar.
Op nog geen 500 meter afstand van de slagerij ligt het boerenbedrijf waardoor de koeien niet urenlang op transport hoeven. Dit scheelt stress en co2.
We doen alle vleesverwerking en preparatie zelf. Van soepvlees tot biefstukken, koude schotel en zuurvlees tot kroketten en bitterballen. Alles wat wij
verkopen is zelfgemaakt. Kortom, een volledig gesloten circuit waar wij bijzonder trots op zijn en dat proef je terug in de producten!
Rundvlees – Blanc Bleu belge dikbil runderen van eigen boerderij en slacht
Sinds 1979 werken wij uitsluitend met Blanc Bleu Belge runderen, oftewel het Belgisch Witblauw ras. Deze dieren nemen op het vlak van bespiering
mooie vormen aan en heten dan ook wel dikbilrunderen. Het vlees van deze runderen heeft een uitstekende kwaliteit en natuurlijke smaak. De natuurlijke
smaak is het resultaat van een evenwichtige voeding. Een mooi en gezond stukje vlees.
Rijksweg 73 • 6269 AB Margraten • 043 - 458 13 64
Maandag t/m Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Bestellen? Webshop: www.slagerijkusters.nl
Email: info@slagerijkusters.nl
Telefoon: 043 – 458 13 64
Wij bezorgen
6 dagen per week
aan huis!
Bezoek onze winkel aan de Rijksweg 73
te Margraten of laat uw boodschappen
aan huis bezorgen!
Van maandag tot en met zaterdag
bezorgen onze chauffeurs uw
dagverse (vlees)producten aan huis.
Bezorgen kan vanaf € 25,-.
Wij bezorgen gratis vanaf € 50,-!
Blanc Bleu Belge kalfsvlees
Onze eigen graskalveren worden circa 6 maanden door de moeder
gevoed. Vervolgens eten ze gras en op eigen land verbouwde maïs.
De kalveren worden een jaar en hebben alle ruimte en vrijheid. In
het voorjaar en de zomer lopen ze lekker in onze weilanden. Het
vlees is daardoor mooi rosé van kleur, vol van smaak en botermals.
Een echt streekproduct!
Kalfsgehakt
Mooi mager gehakt
en zeer fijn van smaak
€ 1.19 per 100 gram
Kalfssaucijzen
Gekruid kalfsworstje
van het Pasveld graskalf
€ 1.39 per 100 gram
Kalfspoulet
Zeer fijn van draad en dus ideaal
voor een mooie ragout
€ 1.53 per 100 gram
Runderpoulet
Mooi mager vlees
voor een heerlijk stoofpotje
€ 1.42 per 100 gram
Kogelbiefstuk
Gegarandeerd botermals!
Bij aankoop van 4 stuks,
een zak aadappelkroketjes gratis!
€ 2.79 per 100 gram
Beefburger
De enige echte rundvleesburger
€ 1.19 per 100 gram
Koude schotel
Rijkelijk gevuld met soepvlees
€ 1.19 per 100 gram
De barbecuespecialist
De zomer staat weer voor de deur! Voor de echte grill chefshebben we prachtige stukken rundvlees geselecteerd
voor op de barbecue. Wat te denken van bijvoorbeeld de picanha. Het runderstaartstuk met een vetkap?
Of de indrukwekkende tomahawk steak?
Indicatiegewicht Prijs
Bavette Blanc Bleu Belge 175 gram € 2.19 /100 g
Flat iron steak 175 gram € 2.62 /100 g
T-Bone steak 500 gram € 3.09 /100 g
Picanha runderstaart stuk met vet 500 gram € 2.25 /100 g
Tomahawk steak 1 kg € 3.09 /100 g
Diamanthaas 500 gram € 3.39 /100 g
Cote de boeuf 750 gram € 2.95 /100 g
Limburgs Lamsvlees
Naast het grote aanbod aan streekgebonden vleesproducten, zoals
de befaamde Blanc Bleu Belge runderen, hebben we sinds enkele
jaren een andere lokale specialiteit: Limburgs lam. Net als bij de
runderen, houden we bij de lammetjes ook de hele keten zoveel
mogelijk in eigen hand. De lammetjes worden gekocht bij lokale
boeren, zodat we precies weten waar het vlees vandaan komt én
onder welke omstandigheden de dieren hebben geleefd.
Lamsburger
Lekker met onze
huisgemaakte tzatziki
€ 1.55 per 100 gram
Lamspoulet
Mooi mager stoofvlees
gesneden uit de bout
€ 2.79 per 100 gram
Lamsbout zonder been
Tip voor op de barbecue!
€ 2.57 per 100 gram
prijzen geldig t/m zaterdag 23 juli