Grubbenvorst | Peel & Maas | Reuver
07. 08 t/m
13. 08. 2024
Stan Breukers heeft
de provinciale titel
officieus al te pakken,
nu de nationale nog.
Foto lé giesen
venlo
Lekkerste aardbeienslof van Limburg
VIER JE
ZOMER AAN
DE MAAS
De redactie tipt
Zin in een concert of wandeling?
Op zoek naar een expositie of
lezing? Wekelijks op deze plek in
VIA een selectie van regionale
uitjes.
W Tip 1 Waterschap Limburg
geeft zaterdag 10 augustus tijdens
een wandeling toelichting
op het hoogwaterbeschermingsprogramma.
Aanvang 10.30 uur
bij de uitkijktoren in Baarlo. Uiterlijk
vrijdag 9 augustus 16.00
uur aanmelden via 077-4773666.
W Tip 2 In de Cultuurtuin in
Maasbree vindt 11 augustus een
Turkse zomermiddag plaats. Van
15.00 tot 19.00 uur ontmoeten culturen
elkaar met hapjes, gesprekken,
muziek, dans en voordrachten
uit de Turkse cultuur.
W Tip 3 Op zondag 11 augustus
vindt de vierde Bonsaitentoonstelling
plaats in de school De
Greswaren in Reuver van 10.00
tot 17.00 uur.
W Tip 4 Venlo Leest! met Malou
Holshuijsen vindt op 9 augustus
van 16.30 tot 17.30 uur plaats op
het Zomerparkfeest in Venlo.
Kijk voor meer ideeën op de pagina met
Uittips elders in deze krant.
belfeld
Inschrijving eerste
dorpsquiz verlengd
ONTDEK DE LEUKSTE ZOMERTIPS Claudia van Haeff | 06-15156046
WWW.VENLOVERWELKOMT.NL/ZOMER
www.vooraltijdbijzonder.nl
VOOR ALTIJD
BIJZONDER
UITVAARTZORG
VIA gratis
digitaal lezen?
Alle edities vind je op
www.delimburger.nl/via
Samen met veertien andere bakkers
uit het hele land is de 28-jarige
Stan Breukers uit Echt, werkzaam
bij banketbakkerij Lamers in Venlo,
doorgedrongen tot de finale van de
Beste Aardbeienslof van Nederland.
Met deze wedstrijd daagt Prestige
Fruit, kwaliteitslabel in zacht fruit,
bakkers en patissiers uit om hun eigen
draai te geven aan dit traditionele
bakkerijrecept. Negentig deelnemers
meldden zich aan, twee
keer zoveel als in 2022, waardoor er
voor het eerst een voorselectie nodig
was. Stan Breukers is de enige
Limburgse finalist. Daarmee is zijn
aardbeienslof automatisch de lekkerste
van de hele provincie; die
‘prijs’ heeft hij alvast te pakken. „Zo
had ik het nog niet bekeken. Maar in
feite klopt het inderdaad.”
De gebakjes en worstenbroodjes
die opa van vaderskant vroeger
maakte als hij of zijn zus jarig was,
wakkerden bij hem de liefde voor
het bakkersvak aan. „Ik had daar als
kind heel veel bewondering voor.
Het heeft ook absoluut mijn beroepskeuze
beïnvloed.” Vanuit de
opleiding tot banketbakker aan het
voormalige Arcus-college in Heerlen
kwam hij in 2017 als stagiair bij
Lamers aan de Parade in Venlo terecht.
Het werk in de bakkerij bevalt
hem. „Het is erg afwisselend. Je
bent elke dag met andere producten
bezig. De ene keer zijn het chocolade
truffeltaarten en dan weer wafels,
biscuits of appelgebak.”
De aardbeienslof met zijn luchtige
bodem, romige patisseriecrème en
verse aardbeien is een echte klassieker.
Breukers is er volgens de
jury in geslaagd om het recept een
verfrissende en originele twist te
geven. Wat is zijn geheim? „Dat ga ik
natuurlijk niet verklappen. Het enige
wat ik erover kan zeggen, is dat er
een pepermolen aan te pas komt. De
receptuur bestaat uit onderdelen
van verschillende desserts die ik
ooit in de keuken heb gemaakt. Collega’s
hebben me geholpen om de
puntjes op de i te zetten. Volgens mij
heeft iedereen bij Lamers mijn slof
intussen wel geproefd. Mijn vriendin
ook. Verder nog niemand, ook
mijn ouders en zus niet. Maar ook zij
krijgen voor de finale zeker nog de
kans om te proeven.”
Stan Breukers heeft nog anderhalve
maand de tijd om zijn recept te
finetunen voordat de jury er opnieuw
de tanden in zet. Het belooft
een spannende finale te worden,
voorspelt juryvoorzitter en meesterpatissier
Hidde de Brabander.
„Het niveau is hoog en er zit nauwelijks
verschil in de kwaliteit van de
aardbeiensloffen. Het zit heel dicht
bij elkaar.”
Stan Breukers van bakkerij Lamers
uit Venlo maakt de beste aardbeienslof
van Limburg. Op 16 september
wordt bekend of zijn recept
voor dit klassieke gebak ook het
lekkerste van Nederland is.
Door Marcel van Lier
Belfeld krijgt dit najaar een eigen
dorpsquiz. De inschrijvingstermijn
is verlengd tot 15 augustus.
Belvend Kwist is voor Belfeldenaren
die de kennis van hun dorp op de
proef durven stellen aan de hand
van vragen en opdrachten. De eerste
editie is op 12 oktober. Meedoen
kan op een zelfgekozen locatie in het
dorp met een team dat uit minimaal
tien personen bestaat. De captain
moet woonachtig zijn in Belfeld.
Deelname kost 20 euro, aanmelden kan op
www.belvendkwist.belfeldia.nl.
Zomer
editie
Venlo
VOLG HET NIEUWS UIT UW GEMEENTE OP:
DELIMBURGER.NL/REGIO
De Limburger
Gezocht:
Correspondenten
amateurvoetbal
De Limburger is op zoek
naar correspondenten voor
het amateurvoetbal.
Je schrijft als freelancer verslagen
van wedstrijden die meestal plaatsvinden op zondag.
Je verhalen krijgen een plek op limburger.nl, in nieuwsbrieven,
in de papieren krant én ze worden gedeeld via diverse socialmediakanalen.
Hou je van amateurvoetbal? Heb je een vlotte pen? Ben je flexibel?
Laten we dan snel kennismaken!
Stuur je motivatiebrief en cv naar: rob.willems@delimburger.nl
/ZOMER
/www.vooraltijdbijzonder.nl
/via
/www.belvendkwist.belfeldia.nl
/REGIO
/limburger.nl
link