Rundvlees uit eigen stal. Gegarandeerd mals en smaakvol…een écht streekproduct
Voor de meest malse biefstuk
moet je in Margraten zijn!
De veehouderij, de slacht, de bewerking en de verkoop van vlees gebeurt allemaal nog op dezelfde plek.
Dierenwelzijn, daar draait het met name om. Onze missie is om de dieren op een zo diervriendelijk mogelijke
manier door de hele keten te loodsen. Vanaf het moment dat ze geboren worden tot aan het moment
dat het vlees met de klant mee naar huis of naar het restaurant gaat. Roy Kusters kent zijn koeien
en zij kennen hem. Ze kennen elkaar. Op nog geen 500 meter afstand van de slagerij ligt het boerenbedrijf
waardoor de koeien niet urenlang op transport hoeven. Dit scheelt stress en co2.
We doen alle vleesverwerking en preparatie zelf. Van
soepvlees tot biefstukken, koude schotel en zuurvlees
tot kroketten en bitterballen. Alles wat wij verkopen
is zelfgemaakt. Kortom, een volledig gesloten
circuit waar wij bijzonder trots op zijn en dat proef je
terug in de producten!
Rundvlees – Blanc Bleu belge dikbil runderen van
eigen boerderij en slacht
Sinds 1979 werken wij uitsluitend met Blanc Bleu
Belge runderen, oftewel het Belgisch Witblauw
ras. Deze dieren nemen op het vlak van bespiering
mooie vormen aan en heten dan ook wel dikbilrunderen.
Het vlees van deze runderen heeft een
uitstekende kwaliteit en natuurlijke smaak. De natuurlijke
smaak is het resultaat van een evenwichtige
voeding. Een mooi en gezond stukje vlees.
Nu extra v oorde l ig!
Geen zin in biefstuk?
Dat kan, al kunnen we het ons nauwelijks voorstellen.
Naast rundvlees van eigen boerderij en
slacht hebben wij ook een uitgebreid aanbod
aan bijvoorbeeld lamsvlees van eigen slacht,
Heuvelland wild, varkensvlees, kant-en-klaar
producten, soepen, salades etc.
Ontdek ons gevarieerd aanbod op
www.slagerijkusters.nl of bezoek onze winkel
aan de Rijksweg in Margraten.
Wij bezorgen 6 dagen per week aan huis!
Bezoek onze winkel aan de Rijksweg 73 te Margraten
of laat uw boodschappen aan huis bezorgen! Van
maandag tot en met zaterdag bezorgen onze chauffeurs
uw dagverse (vlees)producten aan huis.
Bezorgen kan vanaf € 25.
Wij bezorgen gratis vanaf € 50!
Kogelbiefstuk
€ 2.65 /100g
Bestellen?
Webshop: www.slagerijkusters.nl
Email: info@slagerijkusters.nl
Telefoon: 043 – 458 13 64
Slagerij Kusters Openingstijden:
Rijksweg 73 Maandag – Vrijdag 09.00 – 18.00 uur
6269 AB Margraten Zaterdag 09.00 – 17.00 uur
Biefstuk Blanc Bleu Belge
€ 2.25 /100g
Zijlende biefstuk
€ 2.85 /100g
Gemarineerde biefsjtek
€ 2.45 /100g Spies van gemarineerde biefstuk met zongedroogde tomaat
Gemarineerde biefstuk
€ 2.35 /100g
Slagerij Kusters is de enige en laatste
slager in Limburg die zelf ook slacht.
Het ambacht is nu opgenomen in
de lijst van immaterieel erfgoed van
Unesco.
Hoe bak je de perfecte biefstuk?
Begin met een kwalitatief goede biefstuk. Haal de biefstuk een half uur voordat je gaat bakken uit de koelkast zodat
deze mooi op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 80°C.
Zout het vlees voor het bakken. Bestrooi de biefstuk pas na het bakken met vers gemalen peper. Voor het lekkerste
resultaat bak je de biefstuk in roomboter met een klein scheutje olie.
Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de biefstuk gaat bakken zodat deze mooi dichtgeschroeid kan worden.
De pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt.
Bak de biefstuk rondom bruin en haal vervolgens uit de pan en laat even rusten. Vervolgens zet je het vlees in de
voorverwarmde oven. Zet, indien mogelijk, ook de borden even in de oven.
Houd een kerntemperatuur aan van 52°C (gebruik hiervoor een kernthermometer want meten is weten!). Snij de
biefstuk vervolgens, met een goed scherp mes, op de draad en serveer met bijvoorbeeld een overheerlijke bearnaisesaus.
Aanbiedingen zijn geldig t/m zaterdag 3 september.