VOORWOORD
Voilà
3
BLADMANAGER
Peter Eberson | +31 (0)6 55 93 29 18
SENIOR ACCOUNTMANAGER
Ingeborg de Letter | +31 (0)6 22 33 01 17
ACCOUNTMANAGER
Caroline van den Borst | +31 (0)6 54 79 78 43
BUREAUCOÖRDINATOR
Els Spronk
CONTENTMANAGER
Elvira Nieuwland
VORMGEVING
Claudia Ritzen | Vormpracht
REDACTIE
Meyke Houben, Irma Huis in ’t Veld,
John Huijs, Monique Joosten, Sander Lemmens,
Angela Ross-Faessen, Peter Swelsen,
Maurice Ubags, Kees Verbeek, Han Walraven,
Katja Waltmans, Josine Warnier.
FOTOGRAFIE
Karel Bingen, Peter Boonen, Gerlach Delissen,
Eighty8things.nl, Jean-Pierre Geusens,
Christian Jaeggi, Constance Jentjens,
Jeroen Kuit, Alfons Lenders, Henry Peters,
Fotografie Pixelfusion, Moniek Wegdam,
Katja Waltmans, Peter Wouters, Getty Images.
UITGEVER
Mediahuis Limburg
Mercator 3 | 6135 KW Sittard
+31 (0)46 411 72 32
voila@delimburger.nl
DRUK
Weiss-Druck.de | Monschau
Dit is een commerciële bijlage bij De Limburger.
Valt niet onder de verantwoordelijkheid van de
hoofdredactie
van De Limburger.
Het volgende nummer verschijnt op
woensdag 23 december 2020.
Beste lezer,
20 november. Kerstmis valt vroeg dit
jaar, want in menig huiskamer staat de
kerstboom al. De mens heeft behoefte aan
warmte, gezelligheid en sfeer. Nu de horeca
gesloten is, neemt de huiskamer die plek in.
We steunen de horeca door maaltijden af
te halen of te laten bezorgen.
Winkelketens willen geen piek rondom
kerst dit jaar. Geen Black Friday, geen kerstdrukte.
Gezond verstand gebruiken is de
boodschap. Niet allemaal tegelijk met Kerst
winkelen, maar gebruik de komende weken
om kerstcadeaus aan te schaffen. Het voordeel
is dat het nu nog een stuk rustiger is in
de Limburgse binnensteden dan vlak voor
de feestdagen. In deze uitgave van Voilà
presenteren onder meer de ondernemers
van de Klaasstraat in Venlo en ondernemers
uit Maastricht zich.
Als het om gezondheid gaat houdt Saskia
Goetgeluk ons een spiegel voor. Saskia
is directeur van de Brightlands Campus
Greenport in Venlo. Op de campus draait
alles om voeding en gezondheid. We willen
graag gezond eten, maar doen dat om
uiteenlopende redenen minder vaak dan
we denken.
Volgens Saskia beschouwen veel mensen
veilige en gezonde voeding als een luxe
product, “maar als je weinig te besteden hebt
en je mikt verse voeding én chips én cola in
je winkelmandje dan wordt het relatief duur.
Juist de chips en cola zijn luxe producten,
want die heb je niet nodig,” is haar mening.
Voilà is een maandelijkse uitgave
voor de abonnee van De Limburger.
Jaargang 1 | Uitgave november 2020.
Geen piek
Voilà
PETER EBERSON
Bladmanager
Verder leest u deze maand in Voilà een
interview met vader en zoon Gelissen.
Jean Gelissen jr. trad vorig jaar aan als
directeur van attractiepark Toverland. Dat
baas zijn van een pretpark in deze tijd een
behoorlijke uitdaging is, moge duidelijk
zijn. Maar de ambities bij Toverland
blijven torenhoog.
Een hele leuke uitdaging is het maken van
topwijnen in Limburg. In het Zuid-Limburgse
Noorbeek slagen ze daar wonderwel in.
Het kleine dorp in het Heuvelland telt maar
liefst zeven wijngaarden waar bekroonde
wijnen vandaan komen. Ondernemer Pierre
Gubbels is tegenwoordig fulltime wijnboer
en houdt de kwaliteit nauwlettend in de
gaten. In Noorbeek gaat het niet om veel
wijn, maar om goede wijn!
Ik wens u veel leesplezier. Blijf gezond!
/Eighty8things.nl
/Weiss-Druck.de
link