> delimburger.nl
MA
ADVERTENTIE
Beleef & geef december 3
De leukste culinaire hobby’s voor de donkere dagen
‘Ik vind de vrijheid
eengroot voordeel.’
3 oktober 2021 t/m 3 april 2022
BOEK NU VIA
LIMBURGSMUSEUM.NL
Prinses Cunegonda (Gal.-Nr. 601) door Pietro Antonio Graf Rotari © Gemäldegalerie Alte Meister, Staatliche Kunstsammlungen Dresden Foto: Elke Estel/Hans-Peter Klut
Van een eigen kookclub tot slow cooking en culinaire literatuur:
die zijn onze favoriete culinaire hobby’s.
1. Start een kookclub op
Trommel je foodie friends op,
plan maandelijks een meeting
in en sloof je voor die ene keer
eens helemaal uit in de keuken.
Of schuif aan bij ‘n clublid die die
taak voor jou heeft volbracht.
2. Ga wandelen met
culinaire podcasts
Toegegeven: wandelen is misschien
– na twee lockdowns –
niet meer de meest spannende
hobby. Ware het niet dat het
aanbod aan culinaire podcasts zó
groot is, dat je eigenlijk alleen al
daarom een rondje zou willen
lopen. Onze favoriete Nederlandse
culinaire podcasts zijn Het
Laatste Avondmaal, Wat Schaft
de Podcast en Smaakmakers.
Maar ook Bon Appétit Foodcast
en Burnt Toast zijn geweldig.
Oordopjes in en gáán!
3. Leg je toe op cocktails
Onze liefde voor cocktails wordt
zo nu en dan weer aangewakkerd.
Want in plaats van een biertje
of een glas wijn, kun je net zo
goed nadenken over een briljante
cocktailpairing bij je gerecht. Wij
kunnen je immers garanderen dat
het genot van zo’n perfect gebalanceerde,
zelfgemaakte cocktail
groot is. Héél groot.
4. Ga voor slow cooking
Heb je de komende weken wat
minder op de planning in vergelijking
met de zomermaanden vol
sociale activiteiten? Van Mexicaanse
barbacoa tot Vietnamese pho en
brisket van de barbecue: donkere
dagen hebben zo hun voordelen!
5. Fermenteren
Van alle culinaire hobby’s is deze
misschien wel onze favoriet.
Het blijft immers zo tof, die hele
fermentatiewereld. Wij vinden
het bijvoorbeeld leuk om één
keer in de zoveel tijd een avond
in te plannen om een voorraadje
aan gefermenteerde hot sauce,
kimchi en pickles aan te leggen.
Ook zuurdesembrood, kefir en
kombucha vallen natuurlijk onder
die categorie.
6. Bakken
Cooking queen Nadiya Hussain
drukte het ons laatst persoonlijk
op het hart: bakken is een
geweldige hobby. Niet alleen
omdat het resultaat zo lekker is,
maar ook omdat je er iets nieuws
mee leert en omdat het zo
therapeutisch werkt. En of je nou
begint met hele simpele no bake
gerechten of jezelf toelegt op
baksels voor gevorderden (zoals
Franse canelés): de hoofdzaak is
natuurlijk dat je er lol aan beleeft.
7. Culinaire literatuur
Wij doen niets liever dan lezen
over eten. Dat begint bij kookboeken,
maar er zijn ook zó veel andere
bronnen waarmee je je kennis
kunt verrijken. Zo heeft Netflix
fantastische series over food maar
zijn er ook heel wat boeken met
insights over de food wereld.
Foto: Pexels
Tip om de donkere dagen door te komen:
geef jezelf een nieuwe hobby. We hebben
het hier uiteraard over culinaire hobby’s.
We blijven wel Culy hè?
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy