20. 03 t/m
26. 03. 2024
meijel
Het lekkerste ijs komt van ‘t IJshofje
Hoe lig jij en
welk bed past daarbij?
Meten = weten!
Vraag nu de gratis
SlaapID thuismeting aan
Je ligt beter bij Beddenspecialist
JUUL LOMMEN in Venlo
Parade 37, 077 351 7404
Heerlijk paasbrunchen
in Kaldenkirchen
Maandag 1 april
van 9.00 tot 13.00 uur
Soep, verschillende broodjes en broodsoorten,
croissants, muesli, verschillende vlees- en
kaassoorten, tomaten met mozzarella, honing,
Nutella, Marmelade, gekookte eieren, roerei,
spiegeleieren, bacon, gebakken aardappelen,
zalm, sinaasappelsap, multi-vitaminen sap, melk,
koffie, thee, chocolademelk, diverse toetjes
Prijs volwassenen 18.90
Prijs 12- 18 jaar 13.90
Kinderen tot 12 jaar gratis
Uitsluitend met reservering
Kirchplatz 2-4,
Kaldenkirchen
0049-21 57 12 62 26
Claudia van Haeff | 06-15156046
www.vooraltijdbijzonder.nl
VOOR ALTIJD
BIJZONDER
UITVAARTZORG
VIA gratis
digitaal lezen?
Alle edities vind je op
www.delimburger.nl/via
Grubbenvorst | Peel & Maas | Reuver
Venlo
VOLG HET NIEUWS UIT UW GEMEENTE OP DELIMBURGER.NL/REGIO
Ben jij op zoek naar
een leuke baan?
Vandaag in de VIA
de special
Werken in Limburg
De redactie tipt
Wekelijks op deze plek in VIA
een selectie van regionale uitjes.
W Tip 1 De KBO H. Hart Tegelen
verkoopt paaseieren van 10.00
tot 16.00 uur op zaterdag 23 en 30
maart op de Kerkstraat in Tegelen.
Tevens op woensdag 27
maart van 18.00 tot 19.00 uur bij
Sijbers.
W Tip 2 Op donderdag is er een
presentatie over het belang van
goede voeding bij Parkinson. Van
14.00 tot 16.00 uur bij Zalzershaof
in Hout-Blerick.
W Tip 3 Kom zondag 24 maart ook
naar de Venlose Parade, de finishstraat
van de Venloop, om de
deelnemers warm te onthalen!
Kijk voor meer ideeën op de pagina met
Uittips elders in deze krant.
DialekPraot: nieuwe
maandelijkse rubriek
Met ingang van deze maand verschijnt
er een nieuwe rubriek in
deze weekkrant: DialekPraot.
In deze rubriek behandelt Bas Vissers,
dialectdeskundige, elke
maand een woord of uitdrukking uit
ons dialect. Hij zal onder meer ingaan
op de herkomst ervan, stijlverschijnselen
of een taalkundig fenomeen,
en de lezer ook af en toe mee
terug in de tijd nemen.
Voor de Venlose editie zal Bas de redactie
volledig zelf verzorgen, de
stukjes in de uitgave Venray/Horst
komen tot stand met hulp van lokale
sprekers en kenners van het dialect.
De eerste aflevering staat op pagina 5.
kessel
Feestweek in tent op
sportpark Roode Egge
De komende tijd is sportpark De
Roode Egge in Kessel het toneel van
allerlei festiviteiten. Er komt een
feestpaviljoen te staan, waarin zaterdag
de prijsuitreiking van de eerste
dorpsquiz voor Kessel en Kessel
Eik plaatsvindt. De organiserende
stichting Kessel op zien Bes
schenkt de opbrengst aan een goed
doel.
De tent wordt vervolgens gebruikt
voor het schoolvoetbaltoernooi en
de viering van het eerste lustrum
van de Vrienden van VV Kessel op
zaterdag 30 maart.
Opgave voor deze feestavond, met een optreden
van de band Sjloetingstied, is mogelijk
via vrienden@vvkessel.nl.
Dertig professionele ijsmakers uit
het hele land kregen tijdens de voorrondes
van de nationale IJsVakwedstrijd
de opdracht om een demiperenijs
te bereiden; een mix van
sorbet- en roomijs. Na de halve finale
waren er nog tien over, onder wie
Myrne Meulendijks van ’t IJshofje
uit Meijel. Dat ze de eindstrijd haalde,
was een prestatie op zich. „Wij
hadden geen demi-ijs in ons assortiment
en ook geen perenijs. Voor
mijn moeder en mij was het zoeken
naar de juiste smaak en structuur
dus echt wat je noemt een beproeving.
Ook omdat het ijs qua zachtheid
en gladheid moest passen bij
onze andere ijssoorten. Natuurlijk
hadden we al gekeken naar ingrediënten
waarmee we het hele seizoen
dit lekkere ijs kunnen maken en
aanbieden in de salon, voor het geval
dat we zouden winnen.”
Girlpower is de krachtbron van ’t
IJshofje. Mariëlle Meulendijks (53)
startte dertien jaar geleden in een
pand aan de Dorpsstraat met niet
veel meer dan een vitrine en een ijsmachine.
Dochter Myrne (25) stapte
een paar jaar terug in de zaak en
sinds kort draait ook haar jongere
zus Fenne (21) mee. Een team van
jonge meiden maakt het vrouwenbolwerk
compleet.
In de Peelstreek is ’t IJshofje al jaren
een begrip. Daarbuiten doet de
naam alleen bij de echte liefhebbers
een belletje rinkelen. Terwijl de salon
in 2018 al een keer de Gouden
IJsspatel won voor het lekkerste
bosbessenijs van Nederland en vorig
jaar als zesde eindigde met een
eigen recept voor stracciatella.
Hebben de Meijelse ijsmaaksters
destijds verzuimd om het succes
slimmer te vermarkten? „Nee hoor,
toen overviel het ons, aangezien we
voor de eerste keer aan de wedstrijd
deelnamen. Bovendien gaat er niets
boven mond-tot-mondreclame, is
onze ervaring. Lekker ijs verkoopt
zichzelf.”
Plannen om meer IJshofjes te openen,
heeft de familie Meulendijks
niet. Evenmin dromen ze van een
ijsimperium à la Clevers. Authentiek
en ambachtelijk ijs maken met
goede ingrediënten en veel fruit
staat voorop. Ambitieus zijn moeder
en dochters daarentegen wel.
Door het winnen van de ijsvakwedstrijd
zijn ze automatisch genomineerd
voor de titel IJssalon van het
Jaar.
» Lees verder op pagina 3.
Het lekkerste ijs van Nederland
komt dit jaar uit Meijel. Myrne
Meulendijks van ’t IJshofje won
vorige week de Gouden IJsspatel
met het perenijs waarvoor ze
samen met haar moeder Mariëlle
het recept bedacht.
Door Marcel van Lier
Myrne Meulendijks met
haar prijswinnende perenijs.
Foto Raphael DrenT
Ben jij op zoek naar
een leuke baan?
Vandaag in de VIA
de special
Werken in Limburg
mediahuislimburg.nl