noedels met zalmfilet
RECEPT
Chefkok Gregor van Bistro Nuuj in Nieuwstadt maakt er een smakelijk feestje van. Dit keer een feestje voor thuis.
Wil je liever dat er voor je gekookt wordt? Deze Voilà special
zet Bistro Nuuj tijdelijk ook op hun uitgebreide
dinerkaart.
Volgende
maand presenteert weer een ander restaurant een recept uit eigen keuken.
INGREDIËNTEN:
100 gr sojabonen | 100 gr bimi (asperge
broccoli) | 100 gr erwten (uit de vriezer) |
4 stuks bospeen | 1 stuk ui | 1 stuk bosui |
150 ml sesam soja woksaus | 1 stuk verse
zalm | olijfolie | peper en zout
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten
AANTAL PERSONEN: 1
BEREIDING:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de erwten alvast uit de vriezer, zodat
deze kunnen ontdooien.
• Leg de zalm op een bakplaat met
bakpapier eronder.
• Bestrijk de zalm met de sesam soja
woksaus,
zet apart.
• Breng een pan met water aan de kook,
voeg zout toe naar smaak.
• Was de bimi en snijd deze 1 keer doormidden.
Is de steel iets dikker? Snijd dan
nog een keer door. Doe de bimi in de pan
met kokend water, laat 3 minuten garen.
Wanneer de bimi gaar is, leg deze in koud
water. Als het geheel afgekoeld is, haal het
uit het water en laat het uitlekken.
• Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing
op de verpakking en zet apart.
• Snijd de ui in fijne blokjes en zet apart.
• Snijd de bosui in schuine ringen en
zet apart.
• Snijd het groen van de bospenen af, zorg
dat er nog ongeveer 1 cm groen aan blijft
zitten. Was het daarna in ruim water. Droog
af en snijd in de lange weg doormidden.
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en
besprenkel de bospenen
met olijfolie, peper
en zout. Wrijf de olie over de bospenen,
zodat
alles bedekt is.
• Doe de bospeen en de zalm 10 minuten
in de voorverwarmde oven. Controleer of
de bospenen beetgaar zijn. Haal ze uit de
oven en dek ze af met aluminiumfolie.
• Controleer of de zalm gaar is, zet deze
desgewenst nog even terug in de oven.
• Als de zalm voldoende is gegaard,
haal je deze uit de oven.
• Als de zalm en de bospenen uit de oven
komen,
kun je de andere groenten bereiden.
• Verwarm een scheut olie naar keuze in
een wokpan.
• Doe de ui en bimi in de wok en roer om,
voeg sojabonen en erwten toe en blijf roeren.
Breng op smaak met peper en zout. Als
de groenten beetgaar zijn, voeg de noedels
toe. Laat het geheel goed doorwarmen. Op
het laatste moment voeg, naar smaak, een
beetje sesam soja woksaus toe.
• Leg op een bord de noedels met de groenten
er op, leg hier de bospenen overheen.
• Leg het stuk zalm op de bospenen. Nu
hoef je nog maar een ding te doen: opeten.
Smakelijk!
BISTRO NUUJ
Limbrichterstraat 10 | Nieuwstadt
+31 (0)46 240 24 42
www.nuuj.nl
Voilà
27
BEELD PETRA NIESSEN
/www.nuuj.nl